Articulatia definitie


tratament articular temporal umflarea pe genunchi fără durere

Sinartrozele Sunt articulatii imobile ale caror suprafete osoase sunt aprope in contact iar intre elementele scheletice exista un tesut conjunctiv fibros sau cartilaginos: 1. Articulatii fibroase — intre suprafetele articulare exista tesut conjunctiv bogat in fibre de colagen si tesut fibro-elastic suturi, gomfoze, sindesmoze 2.

Articulatii cartilaginoase — in acest caz elementele osoase sunt unite de un cartilaj hialin sau de un disc fibrocartilaginos sincondroze, simfize.

de ce dureri articulare noaptea preparate pentru rosturile de dachshund

Sinostoza: oasele sunt unite prin tesut osos. Din cauza acestui aspect, articulatiile de acest tip sunt imobile. Acest tip de articulatie este intalnita la adult la oasele craniului.

Sincondroza:oasele sunt unite prin cartilaj hialin. Astfel de exemple durere în mâinile articulațiilor mici cartilajele epifizare ale oaselor in crestere si intre prima pereche de coaste si stern.

 1. Cum se tratează artroza deformantă a articulației șoldului
 2. Nou în tratamentul artrozei brahiale
 3. Tratamentul artrozei gleznei piciorului
 4. Articulatii – Stanciu Cosmin | Personal Trainer

Sindesmoza: oasele sunt unite prin ligament interosos format din tesut conjunctiv dens. Un astfel de exemplu este simfiza pubiana. Diartrozele Sunt articulatii cu mobilitate crescuta.

Articulație

Acestea unesc oasele lungi articulatia genunchiului, a cotului. Structura capsulei diartozelor este diferita in functie de articulatie, dar in majoritatea cazurilor, acesteia i se descrie un strat extern fibros si un strat intern sinovial.

tratamentul artrozei coastei vertebrale simptomele și tratamentul artritei gleznei

O particularitate a diartrozelor este ca legatura dintre capetele osoase se realizeaza prin intermediul unor ligamente si a unei capsule de tesut conjunctiv. Aceasta capsula cuprinde cavitatea articulara care la randul ei contine lichid sinovial. Acesta are articulatia definitie de a facilita glisarea suprafetelor articulare acoperite de cartilaj hialin dar si de a hrani cartilajul articular.

Cartilajul articular contine fibre de colagen care sunt asezate in forma de arcada ogivala, aceasta dispozitie avand rolul de a distribui uniform fortele generate prin aplicarea unei presiuni, asupra masei tisulare.

Articulatii

Un element important care contribuie la elasticitatea cartilajului este respingerea electrostatica reciproca a gruparilor SH sulfat si COOH carboxilambele electronegative, din cadrul moleculei de glicozaminoglicani. Socurile mecanice intermitente la care sunt supuse permanent articulatiile sunt atenuate de cartilajul articular elastic.

La nivel molecular, responsabili sunt proteoglicanii care retin cantitati mari de apa, functionand astfel ca un amortizor biomecanic.

In momentul aplicarii unei presiuni, apa din articulatia definitie este deplasata in lichidul sinovial. Clasificarea diartrozelor: 1.

 • Artrita semnelor radiologice ale articulației umărului
 • Articulatie Articulatie Formatiune anatomica formata din extremitatile a doua sau mai multe oase si din alte structuri specifice capsula articulara, sinovialaligamente articularecartilaj articular si care permite mobilizarea oaselor intre ele.
 • How can we help?
 • Articulatie - definitie | csdownload.ro
 • Adesea, simptomele apar simetric : afecteaza aceeasi articulatie, de ambele parti ale corpului.
 • Articulatii Articulatia Articulatia — locul unde doua sau mai multe oase se intalnesc si se misca in contact unul cu celalalt.
 • Poliartrita reumatoida
 • ARTICULAȚIE - Definiția din dicționar - Resurse lingvistice

Clasificarea diartrozelor in functie de tipul suprafetelor articulare: - plane artrodii - situate intre doua oase care au suprafete articulare plane - sferoidale.