Banane comune


Ele sunt în mod distinct diferite de mult mai comune bananele și banane derivate din Musa acuminata și Musa balbisiana.

Banane e lamponi punti in comune e differenze - Tuttochiaro 09/07/2019

Toți membrii genului Musa sunt plante erbacee înaltede obicei în jur de m ft înălțime sau chiar mai mult. La maturitate, fiecare pseudostem produce o singură tulpină de înflorire care crește în interiorul său, ieșind în cele din urmă din vârf.

ATENŢIE la banane! Nu le consuma dacă suferi de această afecţiune comună

Pe măsură ce se alungește, apar flori feminine care formează fructe - bananele. În cele din urmă se produc flori masculine.

Articolul 6 1    Pentru următorii 5 ani de la data recunoașterii, statele membre acordă organizațiilor de producători recunoscute asistență pentru a încuraja constituirea acestora și pentru a facilita funcționarea lor administrativă. Articolul 7 1    Asociațiile de producători sau de organizații de producători constituite pentru a realiza una sau mai multe acțiuni de interes comun pot participa la pregătirea acțiunilor prevăzute în programele operaționale în temeiul articolului Printre membrii acestor asociații se pot număra operatori și comercianți.

În bananele cultivate, fructul este de obicei fără semințe, iar florile masculine sterile. Bananele Fe'i se pot distinge de alte tipuri de banane și pătlagine cultivate în mai multe moduri. Au seva foarte coloratăroz până la magenta strălucitoare și violet închis.

banane comune

De Bracteele de Spike înflorire inflorescența sunt de culoare verde strălucitor luminosmai degrabă decât roșu mat sau violet. Tulpina de înflorire și fructificare este mai mult sau mai puțin verticală mai degrabă decât căzutăastfel încât buchetele de banane sunt, de asemenea, verticale.

banane comune

Fructele coapte au o piele portocalie strălucitoare, de culoare cupru sau roșie, cu carne portocalie sau galbenă în interior. Are creste proeminente, făcându-l pătrat în secțiune transversală.

 • Displazie de sold simptome
 • De asemenea, mănunchiurile sau ciorchinii fragmente de mănunchiuri trebuie să conțină: — o porțiune suficientă de coroană cu colorit normal, sănătoasă și fără infecție fungică, — o coroană tăiată curat, nu oblic, fără urme de smulgere sau fragmente de tulpină.
 • Acasă Fetelor Pot mânca înăuntru banane înnegrite.
 • Bananele din soiul Musa paradisiaca plantainsbananele destinate transformării industriale și bananele-smochină nu sunt incluse.
 • Cât ADN-ul împarte plantele cu oamenii?
 • ATENŢIE la banane! Nu le consuma dacă suferi de această afecţiune comună - Exquis

Una dintre cele mai vechi relatări detaliate despre genul Musa a fost făcută de botanistul germano-olandez Georg E.

Rumpf c. Lui amboinensis Ierbarul a fost publicată îndupă moartea sa.

banane comune

Cu toate acestea, punctul de pornire pentru numele botanice este publicarea Carl Linnaeus " Specii plantarum înastfel încât« uranoscopos Musa »nu este un nume acceptabil. În cea de-a doua ediție a Species PlantarumLinnaeus a strâns împreună Rumphius ' Musa uranoscopos și Musa ' Pissang Batu 'sub numele de Musa troglodytarumîn ciuda faptului că Rumphius a remarcat mai multe distincții între cele două.

ÎnMerrill a desemnat ilustrarea Musa uranoscopos a lui Rumphius drept lectotip al Musa troglodytarum L. Numele poate fi scris ca M.

Sinonimele lui M. Cu toate acestea, originile lor precise nu sunt clare.

În unele țări, bananele folosite pentru gătit pot fi numite "plante", distingându-le de bananele de desert. Fructele sunt variabile în funcție de dimensiune, culoare și fermitate, dar de obicei sunt alungite și curbate, cu carne moale bogată în amidon acoperit cu o crustă, care poate fi verde, galben, roșu, violet sau maro atunci când este coaptă. Fructele cresc în grupuri agățate de partea superioară a plantei.

Pe baza aspectului morfologieMusa maclayioriginar din Papua Noua Guineea fost propus ca părinte. Studii genetice mai recente sugerează că sunt apropiate de M. Bananele Fe'i pot fi hibrizi între mai multe specii sălbatice diferite.

banane comune

În general, se consideră că au originea în Noua Guinee și apoi au fost răspândite spre est și spre nord până în Insulele Hawaii pentru a fi utilizate ca hrană. Câteva soiuri au fost găsitecare par a fi intermediar între banane Fe'i și mai multe comune Musa secțiunea Musa banane și plantain.

 • Articulații după durere pe bara orizontală
 • Что он не мог разобрать, но все-таки кое-как прочитал первые буквы, В них не было никакого смысла.
 • Примененные атомные бомбы были неодинаковы.
 • Коммандер глубоко вздохнул и подошел к раздвижной стеклянной двери.
 •  Каким временем мы располагаем.
 • plantain bananas - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context

Deși partea tulpinii care deține fructul este verticală, restul tulpinii se apleacă astfel încât mugurul terminal să fie orientat lateral sau în jos. Analiza moleculară a bananelor cu acest obicei de creștere din Papua Noua Guinee a arătat dovezi ale aportului genetic de la M.

Distribuție Liniile punctate arată regiunea în care se găsesc bananele Fe'i și unde au fost, cel puțin istoric, folosite ca alimente.

banane comune

Au fost importante atât ca element de bazăbanane comune și ca hrană ceremonială, deși cultivarea și utilizarea lor au scăzut brusc în ultimele banane comune. Pe măsură ce insulele din Pacific s-au răspândit cu canoe în tot Pacificul, au luat cu ele banane Fe'i; cultivarea a fost urmărită în jurul anului î.

Boala tropicală care amenință cel mai comun soi de banane

Se crede că au provenit din zona Noii Guinee, unde apar soiuri cu semințe, la fel ca și speciile sălbatice din care se crede că provin. Cultivari Bananele Fe'i nu se cultivă comercial.

banane comune

Există liste de soiuri pentru diferite insule, dar nu este clar dacă acestea sunt sinonime, același soi fiind cunoscut sub diferite nume în locații și limbi diferite. Mai mult, nu este clar dacă denumirile locale se aplică soiurilor adică soiuri cultivate distincte sau grupurilor mai largi. Astfel, Ploetz și colab.

Ciuperca afectează bananele Cavendish cel mai comun soi de banane. Dacă infecția se răspândește și în America de Sud, cercetătorii consideră că bananele s-ar putea confrunta cu un posibil risc de extincție. Tratamentul chimic este ineficient și nu a reușit să oprească răspândirea bolii. Experții au reușit să diminueze evoluția infecției doar prin instalarea carantinei.

Pisang tongkat langit este tratat de alte surse ca referindu-se la M. Au fost banane comune variații genetice banane comune în rândul bananelor din Molucca pentru care este folosit acest nume. Lista de mai jos este selectivă; unde sunt date multe surse, se concentrează asupra celor cu cea mai mare descriere disponibilă.