Cartilajul nasului. Rinoplastia poate modifica semnificativ trasaturile fetei. Avantaje, riscuri, proceduri


Clasa a IV-a. Nasul de șoim. Clasa V. Nasul snub. Formele nasului utilizate în indicele nazal al lui Topinard Paul Topinard a dezvoltat indicele nazal ca metodă de clasificare a grupurilor etnice.

Indicele se bazează pe raportul dintre lățimea nasului și înălțimea sa. Dimensiunile nazale sunt, de asemenea, utilizate pentru a clasifica morfologia nazală în cinci tipuri: Hiperleptorina este un nas foarte lung și îngust, cu cartilajul nasului indice nazal de 40 până la Leptorina descrie un nas lung și îngust, cu un indice de Mesorrhine este un nas mediu cu un indice de Platirina este un nas scurt, larg, cu un indice de 85—99 · 9. Al cincilea tip este hiperplatirina având un indice mai mare de Unele deformări ale nasului sunt numite, cum ar fi nasul de carlig și nasul de șa.

Nasul carlig se caracterizează prin exces de țesut din vârf care este disproporționat față de restul nasului. cartilajul nasului

Structura și funcția cartilajului nazal - Bronșită

O punte nazală joasă și subdezvoltată poate fi, de asemenea, evidentă. O deformare a nasului în șa care implică prăbușirea podului nasului este în cea mai mare parte asociată cu traume la nivelul nasului, dar poate fi cauzată de alte afecțiuni, inclusiv de lepră.

cartilajul nasului vasodilatatoare și osteochondroză

Sindromul Down prezintă de obicei un nas mic cu o punte nazală aplatizată. Acest lucru se poate datora absenței unuia sau ambelor oase nazale, a oaselor nazale scurtate sau a oaselor nazale care nu s-au contopit în linia mediană.

Fracturile nasului (traumatismul nazal)

Alimentarea cu sânge și drenaj Livra Arterele carotide Mai multe artere furnizează sânge nasului; septul nazal, prezentat aici, este furnizat de arterele etmoidale anterioare și posterioare în partea de sus; artera sfenopalantină din spate și artera etoidală anterioară și artera labială superioară peste cartilaj.

Aceste artere se unesc la plexul Kiesselbach. Alimentarea cu sânge a nasului este asigurată de ramuri ale arterelor oftalmicemaxilare și faciale - ramuri ale arterelor carotide.

Deviatia de sept - e operatia prima solutie?

Ramurile acestor artere se anastomozează pentru a forma plexuri în și sub mucoasa nazală. În regiunea septalăplexul Kiesselbach este un loc comun al sângerărilor nazale.

  • Tratament Nasul este unul din organele feței cel mai expus la traumatisme, deoarece este situat central și datorită proeminenței sale.
  • Septul este corectat prin intervenție chirurgicală, în caz contrar sinusita cronică și rinita vor deveni colegii dvs.

Ramuri ale arterei oftalmice - arterele etmoidale anterioare și posterioare alimentează acoperișul, septul osos superior și sinusurile etmoidale și frontale. Artera etmoidală anterioară ajută, de asemenea, la alimentarea cartilajului septal inferior. O altă ramură este artera nazală dorsală, o ramură terminală care alimentează pielea alelor și a dorsului.

Rinoplastia

Ramurile arterei maxilare includ artera palatină mai mare ; artera sfeno - palatină și ramurile sale - cartilajul nasului posterioare laterale nazale arterelor și posterioare Ramurile nazale septale ; ramura faringiană; iar artera infraorbitală și ramurile acesteia - arterele alveolare superioare anterioare și posterioare. Artera sfenopalatină și arterele etmoidale alimentează pereții exteriori ai cavității nazale.

Există un aport suplimentar dintr-o ramură a arterei faciale - artera labială superioară. Artera sfenopalantină este artera responsabilă în primul rând de alimentarea mucoasei nazale. Pielea alelor este furnizată de ramurile nazale septale și laterale ale arterei faciale.

Rinoplastia poate modifica semnificativ trasaturile fetei. Avantaje, riscuri, proceduri

Pielea părților exterioare ale ailei și a dorsului nasului sunt furnizate de artera nazală dorsală o ramură a arterei oftalmice și ramura infraorbitală a arterelor maxilare. Drenaj Venele nasului includ vena unghiulară care drenează partea nasului, primind venele nazale laterale de la alae. Vena unghiulară se unește cu vena labială superioară. Unele vene dureri la nivelul genunchiului ce unguent de la dorsul nasului se scurge spre arcul nazal al venei frontale la rădăcina nasului.

În regiunea posterioară a cavității, în special cartilajul nasului partea posterioară a meatului inferior se află un plex venos cunoscut sub numele de plexul Woodruff. Acest plex este format din vene mari cu pereți subțiri, cu puțină țesut moale, cum ar fi mușchiul sau fibrele.

Mucoasa plexului este subțire, cu foarte puține structuri. Drenaj limfatic Din diferite zone ale nasului, vasele limfatice superficiale circulă cu venele, iar vasele limfatice profunde călătoresc cu arterele. Limfa se scurge din jumătatea anterioară a cavității nazale, cartilajul nasului atât pereții mediali cât și cartilajul nasului laterali, pentru a se uni cu cea a cartilajul nasului nazale externe pentru a se scurge în ganglionii limfatici submandibulari.

cartilajul nasului artroza posttraumatică a articulației umărului cum se tratează

Cartilajul nasului cavității nazale și sinusurilor paranasale se scurge toate către ganglionii limfatici cervicali profunzi superiorifie direct, fie prin ganglionii limfatici retrofaringieni. Partea din spate a podelei nazale se scurge probabil către ganglionii limfatici parotizi.

  • Glosar rinoplastie - Dictionar de termeni
  • Glosar rinoplastie - Dictionar de termeni Ala  aripă nazală În limbaj comun, aripile nazale sunt deumite nări medical-narine.
  • Acest articol are nevoie de ajutorul dumneavoastră.
  • Nas uman - Wikipedia
  • Nas uman - Human nose - csdownload.ro
  • Rinoplastia - Tot ce trebuie sa stii
  • Rinoplastia poate modifica semnificativ trasaturile fetei. Avantaje, riscuri, proceduri | Medlife

Alimentarea cu nervi Alimentarea nervoasă a nasului și a sinusurilor paranasale provine din două ramuri ale nervului trigemen CN V : nervul oftalmic CN V 1nervul maxilar CN V 2 și ramuri din acestea. În cavitatea nazală, mucoasa nazală este împărțită în ceea ce privește aportul nervos într-o parte inferioară a spatelui posteroinferior și o parte superioară frontală anterosuperioară.

Glosar rinoplastie - Dictionar de termeni

Partea posterioară este alimentată de o ramură a nervului maxilar - nervul nazopalatin care ajunge la sept. Ramurile nazale laterale ale nervului palatin mai mare alimentează peretele lateral. Partea superioară frontală este alimentată dintr-o ramură a nervului oftalmic - nervul nazociliar și ramurile acestuia - nervii etmoidali anteriori și posteriori.

cartilajul nasului unguent care ameliorează umflarea și inflamația osteocondrozei

Majoritatea nasului extern - dorsul și vârful sunt furnizate de nervul infratroclear o ramură a nervului nazociliar. Ramura externă a nervului etmoidal anterior furnizează, de asemenea, zone de piele între rădăcină și ale.

Aile nasului sunt furnizate de ramurile nazale ale CN V 2nervul infraorbital și ramurile nazale interne ale nervului infraorbital care alimentează septul și vestibulul. Sinusului maxilar este furnizat de nervi alveolare superioare din maxilar și nervii infraorbitare.

cartilajul nasului dureri de spate la șoldul stâng

Sinusului frontal este furnizat de ramuri ale nervului supraorbital. Cele sinusurile etmoidale sunt furnizate de către anterioare și ramuri etmoidale posterioare ale nervului nasociliary. Sinusul sfenoid este furnizat de nervi etmoidale posterioare.

Structura și funcția cartilajului nazal

Circulaţie Mușchii nasului sunt furnizați de ramuri ale nervului facial. Mușchiul nasalis este furnizat de către ramurile bucale. Poate fi furnizat și de una dintre ramurile zigomatice.

cartilajul nasului unguent care ameliorează umflarea și inflamația osteocondrozei

Procerus este furnizat de ramuri temporale ale nervului facial și ramurile zigomatice inferioare; a fost descrisă și o aprovizionare din ramura bucală. Septi apăsător este inervat de ramura bucală, șiuneoride filiala zigomatic, a nervului facial.

cartilajul nasului dureri la nivelul articulațiilor șoldului în timpul mersului

Ridicător labii superioris alaeque nasi este inervat de ramuri bucale zigomatic și superioare ale nervului facial. Miros Simțul mirosului este transmis de către nervii olfactivi. Nervii olfactivi sunt fascicule de axoni foarte mici unmyelinated care sunt derivate din neuroni receptorilor olfactiv in mucoasa olfactivă.

Axonii se află în diferite etape ale maturității, reflectând fluctuația constantă a neuronilor din epiteliul olfactiv.