Inflamație pelvină. Post navigation


inflamație pelvină preț de droguri pentru articulații

Tiberiu GireadăMedic specialist Obstetrică-Ginecologie Boala inflamatorie pelvină reprezintă o infecție a organelor reproductive feminine și este una dintre cele mai importante complicații ale bolilor cu transmitere sexuală. S-a demonstrat că 1 din 8 femei cu istoric de boală inflamatorie pelvină BIP are dificultăți în a rămâne însărcinată. Cu alte cuvinte, boala inflamatorie pelvină poate fi prevenită dacă știi să te protejezi. Mai rar, această afecțiune poate apărea ca urmare a unui proces infecțios de vecinătate — o apendicită sau o diverticulită.

inflamație pelvină medicamente pentru injectarea durerii articulare

Care sunt inflamație pelvină factori de risc? Riscul este mai mare dacă: nu tratezi o boală cu transmitere sexuală; BIP în antecedente; ai sub 25 ani și esti activă sexual; folosești în exces dușurile vaginale; folosești steriletul ca metodă contraceptivă şi nu respecţi indicaţiile medicului după inserţia acestuia — riscul este maxim inflamație pelvină prima lună de la inserție.

Cum pot reduce riscul de BIP? În cazul în care ești activă sexual, poți reduce riscul de a dezvolta boala inflamatorie pelvină dacă: ai inflamație pelvină relație monogamă cu un partener testat negativ pentru BTS; prezervativul este folosit corect la fiecare contact.

inflamație pelvină cum se tratează entorsa în articulația umărului

Cum aflu dacă am BIP? Nu există un test specific pentru BIP. Diagnosticul se bazează pe istoricul medical, examinarea ginecologică, diverse teste de laborator și ecografie. Adeseori simptomele sunt ușoare sau lipsesc.

inflamație pelvină Tratamentul de luxație articulară Lysfranc

În cazul în care există, simptomele BIP sunt: durere pelvină.